Valamar


Vodeći hrvatski turistički lanac

Valamar Riviera vodeća je turistička tvrtka koja upravlja hotelima, resortima i odmaralištima duž jadranske obale: u Istri, na otocima Hvaru, Krku i Rabu, u Makarskoj i Dubrovniku. Radi se o jednom od najvećih turističkih investitora s više od 4 milijarde kuna uloženih u razvoj i unapređenje portfelja. Kupnja hotela Valamar Obertauern u Austriji u 2018. predstavlja važan korak u međunarodnom proširenju portfelja Valamara. Valamar upravlja s oko 12 posto ukupnog kategoriziranog smještaja u Hrvatskoj i može ugostiti oko 57 000 gostiju dnevno u svoja 34 hotela i 15 odmarališta.

Valamar je implementirao poslovno rješenje ContactInSky tvrtke InSky Solutions temeljeno na platformi Microsoft Dynamics 365 dizajniranom i prilagođenom potrebama njihovog rezervacijskog centra. Daljnja poboljšanja napravljena su primjenom paketa rješenja TourismInSky što je iz temelja promijenilo poslovne procese u Valamaru te je rješenje nadograđeno i poboljšano dodatnim funkcionalnostima koje koristi i odjel naplate potraživanja. Povrh svega, implementiran je Power BI modul kako bi se pratila ogromna količina podataka putem naprednih izvještaja i nadzornih ploča.

Rezultati su već u prvim danima bili vidljivi, povrat na investiciju osiguran, a i Valamar već 2016. godine, odnosno prve godine korištenja, osvaja nagradu za najbolji kontaktni centar u Hrvatskoj od strane Contact Centar akademije u organizaciji Radilice. Valamar je uspio automatizirati sve svoje procese u odjelu individualne prodaje i naplate te unaprijediti samu organizaciju i omogućiti joj povećanu efikasnost. Nadalje, uvođenjem Power BI sustava omogućeno je napredno izvještavanje i praćenje svih aktivnosti u kontaktnom centru, a funkcija praćenja povećala je prodaju, dok su implementirani dijelovi umjetne inteligencije dodatno unaprijedili prioritiziranje e-pošte. Integracijom s drugim sustavima, koji su učinili sve podatke o gostima dostupnima u CRM bazi podataka, Valamar konačno ima sve bitne informacije na jednom mjestu i u potpunosti je u poziciji upravljati s njima na najbolji mogući način.

 

“TourismInSky rješenje

čini naše goste i

djelatnike jako zadovoljnima“

 

Vesna Otočan,

Reservation Center Manager,

Valamar

 

 

"TourismInSky rješenje čini naše goste i djelatnike jako zadovoljnima. InSky razumije naše potrebe i stvara rješenja prema našim specifičnim zahtjevima. TourismInSky rješenje temelji se na Microsoftovim alatima i platformama kao ključnim elementima uspješne poslovne filozofije u modernim organizacijama kakva mi jesmo i želimo biti. InSky zaista živi CRM filozofiju. Zajedno smo uspješno implementirali zahtjevne projekte te i dalje radimo na novim izazovima. InSky-ev profesionalni odnos, stručno tehničko osoblje i izvrsna podrška čine naš odnos vrlo uspješnim i plodnim i svakako su InSky rješenja za moju najiskreniju preporuku. " – Vesna Otočan, Reservation Center Manager u Valamaru.

 

TourismInSky u rezervacijskom centru

Primjenom TourismInSky rješenja u Valamar rezervacijskom centru, ne samo da je omogućen stalni rast turističkog diva poput Valamara, nego je i povećana profitabilnost, broj agenata je narastao na preko sto, rad na daljinu u vrijeme pandemije nije bio niti na trenutak upitan, a sam direktni kanal prodaje na čelu s kontaktnim centrom preuzima preko 70% ukupne prodaje.

U danima kada je opterećenje kontaktnog centra najveće, s preko 10.000 e-mailova u danu, na tisuće telefonskih poziva te upita, TourismInSky rješenje omogućuje vrhunsku prioritizaciju i spajanje upita odnosno gosta koji ga je uputio s najboljim mogućim agentom u tom trenutku i na taj način s najboljim mogućim odgovorom i ponudom. Sve to na četiri različita jezika za različite proizvode, usluge i akcije koje Valamar nudi.

 

Automatizacija svih procesa, Power BI, funkcija praćenja i AI

“Valamar je uistinu jedan od najboljih primjera kako su implementirana rješenja tvrtke InSky utjecala na njihovo poslovanje i cjelokupni tijek rada. Nagrada za najbolji kontaktni centar u Hrvatskoj izvrstan je dokaz tome. Vrijedna spomena je i činjenica da se udio izravne prodaje eksponencijalno povećao primjenom TourismInSky-a. Osim toga, svi procesi u pojedinačnom odjelu prodaje i naplate su automatizirani, a uveden je i Power BI koji je zauzvrat omogućio Valamaru napredno izvještavanje i praćenje svih aktivnosti u kontaktnom centru.

Zaista smo ponosni na svoj rad i postignuće kod kompanije lidera ne samo u Hrvatskoj nego i šire, a sam Valamar je izvrstan primjer kako InSky rješenja pomažu našim korisnicima u postizanju daljnjeg održivog rasta i zadržavanja liderske pozicije.“ - podijelio je Filip Nola, Voditelj partnerske mreže u InSky Solutions-u.

 

 

vrh stranice