Case studies

PHOENIX Case Study

23.08.2021.

Jedan od vodećih farmaceutskih veletrgovaca u Hrvatskoj

 

 

 

PHOENIX Farmacija, jedan od vodećih farmaceutskih veletrgovaca u Hrvatskoj, članica je PHOENIX Grupe, vodeće europske veletrgovine farmaceutskim proizvodima. Tvrtka osigurava opskrbu lijekovima i medicinskim proizvodima za razne subjekte u zdravstvenom sustavu: ljekarne, bolnice, domove zdravlja i medicinsko-dijagnostičke laboratorije. Tvrtka je osnovana 2004. godine spajanjem Medifarm-Velebit d.d. i Farmacija d.d. u vlasništvu PHOENIX-a. Danas je tržišni udio PHOENIX Farmacije u Hrvatskoj oko 24%. Tvrtka ima ukupno 320 zaposlenih. Pored lijekova, dodataka prehrani i medicinskih proizvoda, asortiman proizvoda PHOENIX Farmacija d.o.o. uključuje kozmetiku, zamjene za mlijeko i dječju hranu, hranu za posebne prehrambene potrebe, kemikalije, dijagnostičke proizvode i laboratorijske komplete. 

PHOENIX je imao želju implementirati novi strukturirani program za nagrađivanje svojih najvjernijih kupaca i pacijenata. Nadalje, željeli su poboljšati komunikaciju s postojećim i novim pacijentima, kao i povećati zadovoljstvo pacijenta te povećati prodaju. I na kraju, željeli su ubrzati svoje poslovne procese. 

Stoga je InSky implementirao rješenje LoyaltyInSky, posebno dizajnirano i razvijeno za potrebe programa vjernosti koje kombinira naprednu tehnologiju i najbolje prakse s tržišta koje pomažu korisniku u postizanju digitalne transformacije i automatizacije poslovanja. To je Phoenixu omogućilo da izravnim marketingom cilja svoje kupce. Ukupna implementacija uključivala je mobilnu aplikaciju za krajnje korisnike, bazu podataka zanimljivu dobavljačima Phoenixa - Power BI, kao i SellOut - mogućnost praćenja kompletne prodaje za svaku ljekarnu, tržišnu marku, proizvod ili dobavljač. 

Zauzvrat, ukupni su rezultati bili više nego zadovoljavajući; Phoenix je uspio poboljšati komunikaciju s postojećim i novim pacijentima, poboljšavajući tako njihovo zadovoljstvo. Nadalje, ukupni prihod povećan je za 33%, zahvaljujući mogućnosti aktivnog praćenja prodaje, a odlazak pacijenata u druge ljekarne smanjen je za 22% i što je najvažnije, pacijenti mogu stvoriti osobniju vezu s ljekarnikom i obrnuto. 

 

 

 

Toplo preporučujemo InSky Solutions i njihove proizvode.”   

 

 

Vesna Babić 

Senior Brand Manager 

PHOENIX 

 

 

Koristeći rješenje LoyaltyInSky i uslugu tvrtke InSky Solutions dobili smo profesionalnu uslugu, učinkovitu za naše cjelokupno poslovanje. Djelatnici tvrtke InSky Solutions bilu su od velike pomoći kako u savjetovanju tako i u primjeni našeg glavnog marketinškog alata. Toplo preporučujemo InSky Solutions i njihove proizvode . "- rekla je Vesna Babić, viša brand menadžerica u PHOENIX Farmaciji. 

 

Kako InSkyova rješenja funkcioniraju unutar PHOENIX-a 

LoyaltyInSky pruža detaljna izvješća o uvidu u bitne podatke o ponašanju i preferencijama pacijenata; izvješća o transakcijama i kupnjama koje su obavili pacijenti; izvješća o zemljopisnoj i demografskoj segmentaciji pacijenata; izvješća o odljevu pacijenta. Power BI omogućuje kombinaciju različitih mjera i podataka koji prije nisu bili dostupni i koje nije bilo moguće dobiti kroz standardni sustav izvještavanja unutar LoyaltyInSky sustava. 

 

Kako LoyaltyInSky utječe na PHOENIX 

„Naše rješenje LoyaltyInSky, kao dio programa Adiva PHOENIX Farmacija, najrasprostranjenije je i najpopularnije rješenje u ljekarničkom sektoru u Hrvatskoj i regiji s više od 200.000 članova. LoyaltyInSky je poslovno rješenje koje uključuje inovativne tehnološke i marketinške elemente koji se koriste u sustavu strukturiranih nagrada koje se daju pacijentima u zamjenu za željeno ponašanje, a sve za povećanje lojalnosti i prikupljanje podataka o pacijentima. Rješenje omogućuje upravljanje različitim aktivnostima, što može dodatno povećati lojalnost. Nadgleda isplativost takvih aktivnosti, kao i čimbenike koji pridonose uspjehu programa lojalnosti. " - rekla je Vesna Babić, viša brand menadžerica. 

 

„Implementacijom mobilne aplikacije LoyaltyInSky, Adiva je poboljšala svijest o robnoj marki, približila pacijentima ljekarnički program ADIVA, omogućila lakše korištenje kartice programa vjernosti „Vjerni zdravlju“ u ljekarnama ADIVA putem aplikacije i povezala portal B2C programa vjernosti s mobilnim uređajima. " - rekao je Dominik Rojković, tehnički direktor InSky Solutions-a. 

 

Kako Microsoft pomaže u digitalnoj transformaciji u industriji 

LoyaltyInSky proširena je funkcionalnost sustava Microsoft Dynamics 365. U potpunosti se temelji na Microsoftovim tehnologijama i funkcionira kao nadogradnja na postojeće proizvode. Koristi postojeće poslovne procese koji su razvijeni u sustavu Microsoft Dynamics 365, kao i nekoliko prilagođenih, posebno dizajniranih i razvijenih procesa za potrebe programa vjernosti usklađenih sa željama i zahtjevima klijenta. InSky kombinira Microsoftovu naprednu tehnologiju i najbolje prakse s tržišta što korisniku pomaže u postizanju digitalne transformacije i automatizacije poslovanja. 

 

Aminess Case Study

29.07.2021.


Jedan od vodećih hrvatskih hotelskih lanaca automatizirao je i nadogradio sve svoje procese

Laguna Novigrad d.d. osnovana je 1970. godine kao podružnica većih turističkih tvrtki u Poreču i Umagu, a kasnije je prerasla u jednu od vodećih turističkih tvrtki u Istri sa sjedištem tvrtke u Novigradu. Laguna Novigrad d.d. bio je začetnik turizma i gospodarstva Novigrada općenito. U portfelju je trinaest hotela, četiri kampa, apartmansko naselje i vila na Jadranu, tj. u Novigradu, na otocima Krku i Korčuli te na poluotoku Pelješcu. Nedavno su odlučili promijeniti naziv u Aminess, koji je, kao jedan od vodećih hrvatskih hotelskih lanaca, htio automatizirati i povezati sve procese i ubrzati tržišni odgovor, povećavajući time zadovoljstvo gostiju. Svoje postojeće poslovanje Aminess digitalizira primjenom Microsoft Dynamics 365 platforme, uz pomoć implementacije TourismInSky poslovnog rješenja. Najnoviji razvoj usredotočen je na implementaciju Chatbot-a i Mailbot-a te Umjetne Inteligencije. InSky je također implementirao ContactInSky u Aminess-ovom rezervacijskom centru, kao i automatizaciju marketinških procesa te LoyaltyInSky program vjernosti. Program vjernosti temelji se na nagradnim bodovima koje gosti prikupljaju tijekom boravka i konzumacija pansionske i izvanpansionske usluge. Nakon što sakupe određeni broj bodova, gosti imaju pravo na razne benefite i nagrade putem različitih kanala. Sve ove implementacije rezultirale su automatiziranim i nadograđenim procesima, najboljom mogućom višekanalnom komunikacijom s gostima i stvaranjem dugoročne lojalnosti koja donosi stalne i povećane prihode.

 

 

 

 

LoyaltyInSky nudi detaljna izvješća o programu vjernosti i članovima. Omogućuje nam i detaljna izvješća o gostima, kao i njihove navike i konzumaciju.”

 

Martina Modrušan,

Direct Sales Manager,

AMINESS

 

 

„Posljednjih godina sve smo se više okrenuli digitalizaciji i automatizaciji svih poslovnih procesa kako bismo performanse učinili boljim, bržim i učinkovitijim. Praćenje trendova i potreba gostiju i zaposlenika motivi su za naše snažnije ulaganje u automatizirane procese koji će dodatno olakšati poslovanje u odjelu ljudskih resursa i odjelu prodaje i marketinga gdje očekujemo veliki iskorak. Fokus je na redizajniranju web stranice, uvođenju novih alata za komunikaciju s gostima koji će biti podržani posebno razvijenom AI tehnologijom integriranom sa središnjim rezervacijskim sustavom" - rekao je Mladen Knežević, direktor prodaje i marketinga u hotelima i kampovima Aminess.

 

LoyaltyInSky za dugotrajne odnose

Da bi izgradio dugoročne dobre odnose s gostima, dodatno povećao njihovo zadovoljstvo, nagradio vjerne goste i privukao nove, u 2018. godini Aminess je nadogradio TourismInSky sustavom vjernosti. Program vjernosti Ami + omogućuje gostima prikupljanje bodova i dodatnu uštedu korištenjem usluga u objektima Aminess.

 

Marketinška automatizacija i zadovoljstvo gostiju

Novo integrirani sustav u okviru rješenja TourismInSky za pametnu marketinšku automatizaciju komunikacije s gostima na temelju njihovih prethodnih iskustava, izraženih interesa i odabranih preferencija integriranih sa sustavom upravljanja odnosima s kupcima omogućava Aminessu da, u skladu s GDPR uredbom i ostalim zakonskim propisima, redovito dostavljaju svojim gostima, pretplatnicima i članovima Aminess programa vjernosti sve informacije koje žele, kada to žele i onako kako žele.

 

Chatbot i Mailbot – alati za bržu i bolju komunikaciju s gostima

„Kako bismo našim gostima olakšali komunikaciju s Aminess rezervacijskim centrom, omogućili svakom od njih da komunicira putem kanala koji im je osobno draži i da što brže dobiju odgovore na svoja pitanja tijekom razdoblja velikog opterećenja rezervacijskog centra, Aminess je predstavio pregršt novih komunikacijskih kanala: Webchat, Viber, WhatsApp i Facebook Messenger.

Kroz sinergiju umjetne inteligencije i suvremenih komunikacijskih kanala našim gostima želimo pružiti personalizirano, brzo i točno komunikacijsko iskustvo prilikom traženja informacija ili smještaja, donošenja odluka i konačno tijekom boravka u objektima Aminess. "- zaključio je Mladen Knežević, direktor prodaje i marketinga.

 

„Jedan od tehnološki najnaprednijih i najzahtjevnijih korisnika s kojim surađujemo od samih početaka je Aminess, gdje uspješno pratimo potrebu za najnovijim tehnologijama i svjetskim trendovima. Aminess nam je rado povjerio da njihovim gostima pružimo najnovije digitalne trendove i postanemo regionalni pionir inovacija u turizmu. "- rekao je Darko Pucarević, voditelj poslovnog savjetovanja u tvrtki InSky Solutions.

 

 

vrh stranice