Arhiva kolovoz 2021

PHOENIX Case Study

23.08.2021.

Jedan od vodećih farmaceutskih veletrgovaca u Hrvatskoj

 

 

 

PHOENIX Farmacija, jedan od vodećih farmaceutskih veletrgovaca u Hrvatskoj, članica je PHOENIX Grupe, vodeće europske veletrgovine farmaceutskim proizvodima. Tvrtka osigurava opskrbu lijekovima i medicinskim proizvodima za razne subjekte u zdravstvenom sustavu: ljekarne, bolnice, domove zdravlja i medicinsko-dijagnostičke laboratorije. Tvrtka je osnovana 2004. godine spajanjem Medifarm-Velebit d.d. i Farmacija d.d. u vlasništvu PHOENIX-a. Danas je tržišni udio PHOENIX Farmacije u Hrvatskoj oko 24%. Tvrtka ima ukupno 320 zaposlenih. Pored lijekova, dodataka prehrani i medicinskih proizvoda, asortiman proizvoda PHOENIX Farmacija d.o.o. uključuje kozmetiku, zamjene za mlijeko i dječju hranu, hranu za posebne prehrambene potrebe, kemikalije, dijagnostičke proizvode i laboratorijske komplete. 

PHOENIX je imao želju implementirati novi strukturirani program za nagrađivanje svojih najvjernijih kupaca i pacijenata. Nadalje, željeli su poboljšati komunikaciju s postojećim i novim pacijentima, kao i povećati zadovoljstvo pacijenta te povećati prodaju. I na kraju, željeli su ubrzati svoje poslovne procese. 

Stoga je InSky implementirao rješenje LoyaltyInSky, posebno dizajnirano i razvijeno za potrebe programa vjernosti koje kombinira naprednu tehnologiju i najbolje prakse s tržišta koje pomažu korisniku u postizanju digitalne transformacije i automatizacije poslovanja. To je Phoenixu omogućilo da izravnim marketingom cilja svoje kupce. Ukupna implementacija uključivala je mobilnu aplikaciju za krajnje korisnike, bazu podataka zanimljivu dobavljačima Phoenixa - Power BI, kao i SellOut - mogućnost praćenja kompletne prodaje za svaku ljekarnu, tržišnu marku, proizvod ili dobavljač. 

Zauzvrat, ukupni su rezultati bili više nego zadovoljavajući; Phoenix je uspio poboljšati komunikaciju s postojećim i novim pacijentima, poboljšavajući tako njihovo zadovoljstvo. Nadalje, ukupni prihod povećan je za 33%, zahvaljujući mogućnosti aktivnog praćenja prodaje, a odlazak pacijenata u druge ljekarne smanjen je za 22% i što je najvažnije, pacijenti mogu stvoriti osobniju vezu s ljekarnikom i obrnuto. 

 

 

 

Toplo preporučujemo InSky Solutions i njihove proizvode.”   

 

 

Vesna Babić 

Senior Brand Manager 

PHOENIX 

 

 

Koristeći rješenje LoyaltyInSky i uslugu tvrtke InSky Solutions dobili smo profesionalnu uslugu, učinkovitu za naše cjelokupno poslovanje. Djelatnici tvrtke InSky Solutions bilu su od velike pomoći kako u savjetovanju tako i u primjeni našeg glavnog marketinškog alata. Toplo preporučujemo InSky Solutions i njihove proizvode . "- rekla je Vesna Babić, viša brand menadžerica u PHOENIX Farmaciji. 

 

Kako InSkyova rješenja funkcioniraju unutar PHOENIX-a 

LoyaltyInSky pruža detaljna izvješća o uvidu u bitne podatke o ponašanju i preferencijama pacijenata; izvješća o transakcijama i kupnjama koje su obavili pacijenti; izvješća o zemljopisnoj i demografskoj segmentaciji pacijenata; izvješća o odljevu pacijenta. Power BI omogućuje kombinaciju različitih mjera i podataka koji prije nisu bili dostupni i koje nije bilo moguće dobiti kroz standardni sustav izvještavanja unutar LoyaltyInSky sustava. 

 

Kako LoyaltyInSky utječe na PHOENIX 

„Naše rješenje LoyaltyInSky, kao dio programa Adiva PHOENIX Farmacija, najrasprostranjenije je i najpopularnije rješenje u ljekarničkom sektoru u Hrvatskoj i regiji s više od 200.000 članova. LoyaltyInSky je poslovno rješenje koje uključuje inovativne tehnološke i marketinške elemente koji se koriste u sustavu strukturiranih nagrada koje se daju pacijentima u zamjenu za željeno ponašanje, a sve za povećanje lojalnosti i prikupljanje podataka o pacijentima. Rješenje omogućuje upravljanje različitim aktivnostima, što može dodatno povećati lojalnost. Nadgleda isplativost takvih aktivnosti, kao i čimbenike koji pridonose uspjehu programa lojalnosti. " - rekla je Vesna Babić, viša brand menadžerica. 

 

„Implementacijom mobilne aplikacije LoyaltyInSky, Adiva je poboljšala svijest o robnoj marki, približila pacijentima ljekarnički program ADIVA, omogućila lakše korištenje kartice programa vjernosti „Vjerni zdravlju“ u ljekarnama ADIVA putem aplikacije i povezala portal B2C programa vjernosti s mobilnim uređajima. " - rekao je Dominik Rojković, tehnički direktor InSky Solutions-a. 

 

Kako Microsoft pomaže u digitalnoj transformaciji u industriji 

LoyaltyInSky proširena je funkcionalnost sustava Microsoft Dynamics 365. U potpunosti se temelji na Microsoftovim tehnologijama i funkcionira kao nadogradnja na postojeće proizvode. Koristi postojeće poslovne procese koji su razvijeni u sustavu Microsoft Dynamics 365, kao i nekoliko prilagođenih, posebno dizajniranih i razvijenih procesa za potrebe programa vjernosti usklađenih sa željama i zahtjevima klijenta. InSky kombinira Microsoftovu naprednu tehnologiju i najbolje prakse s tržišta što korisniku pomaže u postizanju digitalne transformacije i automatizacije poslovanja. 

 

vrh stranice