Arhiva veljača 2019


Jedan od vodećih hrvatskih hotelskih lanaca automatizirao je i nadogradio sve svoje procese

Laguna Novigrad d.d. osnovana je 1970. godine kao podružnica većih turističkih tvrtki u Poreču i Umagu, a kasnije je prerasla u jednu od vodećih turističkih tvrtki u Istri sa sjedištem tvrtke u Novigradu. Laguna Novigrad d.d. bio je začetnik turizma i gospodarstva Novigrada općenito. U portfelju je trinaest hotela, četiri kampa, apartmansko naselje i vila na Jadranu, tj. u Novigradu, na otocima Krku i Korčuli te na poluotoku Pelješcu. Nedavno su odlučili promijeniti naziv u Aminess, koji je, kao jedan od vodećih hrvatskih hotelskih lanaca, htio automatizirati i povezati sve procese i ubrzati tržišni odgovor, povećavajući time zadovoljstvo gostiju. Svoje postojeće poslovanje Aminess digitalizira primjenom Microsoft Dynamics 365 platforme, uz pomoć implementacije TourismInSky poslovnog rješenja. Najnoviji razvoj usredotočen je na implementaciju Chatbot-a i Mailbot-a te Umjetne Inteligencije. InSky je također implementirao ContactInSky u Aminess-ovom rezervacijskom centru, kao i automatizaciju marketinških procesa te LoyaltyInSky program vjernosti. Program vjernosti temelji se na nagradnim bodovima koje gosti prikupljaju tijekom boravka i konzumacija pansionske i izvanpansionske usluge. Nakon što sakupe određeni broj bodova, gosti imaju pravo na razne benefite i nagrade putem različitih kanala. Sve ove implementacije rezultirale su automatiziranim i nadograđenim procesima, najboljom mogućom višekanalnom komunikacijom s gostima i stvaranjem dugoročne lojalnosti koja donosi stalne i povećane prihode.

 

 

 

 

LoyaltyInSky nudi detaljna izvješća o programu vjernosti i članovima. Omogućuje nam i detaljna izvješća o gostima, kao i njihove navike i konzumaciju.”

 

Martina Modrušan,

Direct Sales Manager,

AMINESS

 

 

„Posljednjih godina sve smo se više okrenuli digitalizaciji i automatizaciji svih poslovnih procesa kako bismo performanse učinili boljim, bržim i učinkovitijim. Praćenje trendova i potreba gostiju i zaposlenika motivi su za naše snažnije ulaganje u automatizirane procese koji će dodatno olakšati poslovanje u odjelu ljudskih resursa i odjelu prodaje i marketinga gdje očekujemo veliki iskorak. Fokus je na redizajniranju web stranice, uvođenju novih alata za komunikaciju s gostima koji će biti podržani posebno razvijenom AI tehnologijom integriranom sa središnjim rezervacijskim sustavom" - rekao je Mladen Knežević, direktor prodaje i marketinga u hotelima i kampovima Aminess.

 

LoyaltyInSky za dugotrajne odnose

Da bi izgradio dugoročne dobre odnose s gostima, dodatno povećao njihovo zadovoljstvo, nagradio vjerne goste i privukao nove, u 2018. godini Aminess je nadogradio TourismInSky sustavom vjernosti. Program vjernosti Ami + omogućuje gostima prikupljanje bodova i dodatnu uštedu korištenjem usluga u objektima Aminess.

 

Marketinška automatizacija i zadovoljstvo gostiju

Novo integrirani sustav u okviru rješenja TourismInSky za pametnu marketinšku automatizaciju komunikacije s gostima na temelju njihovih prethodnih iskustava, izraženih interesa i odabranih preferencija integriranih sa sustavom upravljanja odnosima s kupcima omogućava Aminessu da, u skladu s GDPR uredbom i ostalim zakonskim propisima, redovito dostavljaju svojim gostima, pretplatnicima i članovima Aminess programa vjernosti sve informacije koje žele, kada to žele i onako kako žele.

 

Chatbot i Mailbot – alati za bržu i bolju komunikaciju s gostima

„Kako bismo našim gostima olakšali komunikaciju s Aminess rezervacijskim centrom, omogućili svakom od njih da komunicira putem kanala koji im je osobno draži i da što brže dobiju odgovore na svoja pitanja tijekom razdoblja velikog opterećenja rezervacijskog centra, Aminess je predstavio pregršt novih komunikacijskih kanala: Webchat, Viber, WhatsApp i Facebook Messenger.

Kroz sinergiju umjetne inteligencije i suvremenih komunikacijskih kanala našim gostima želimo pružiti personalizirano, brzo i točno komunikacijsko iskustvo prilikom traženja informacija ili smještaja, donošenja odluka i konačno tijekom boravka u objektima Aminess. "- zaključio je Mladen Knežević, direktor prodaje i marketinga.

 

„Jedan od tehnološki najnaprednijih i najzahtjevnijih korisnika s kojim surađujemo od samih početaka je Aminess, gdje uspješno pratimo potrebu za najnovijim tehnologijama i svjetskim trendovima. Aminess nam je rado povjerio da njihovim gostima pružimo najnovije digitalne trendove i postanemo regionalni pionir inovacija u turizmu. "- rekao je Darko Pucarević, voditelj poslovnog savjetovanja u tvrtki InSky Solutions.

 

vrh stranice